2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Yunanistan ve Türkiye Arasındaki İşbirliği Çok Önemli

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Avdagiç, Türkiye ve Yunanistan’ın yalnızca tarihi ve kültürel açıdan değil ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu belirtti. Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini vurgulayan Avdagiç, Yunanistan’ın da stratejik bir geçit olarak Avrupa’ya açılan önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Avdagiç, Türk ve Yunan iş dünyası aktörleri arasındaki işbirliğinin, küresel ekonomik zorluklar göz önüne alındığında oldukça önemli olduğunu belirtti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliği potansiyelinin sağlık, çevre, kültür ve sanat, turizm, ekonomi ve ticaret gibi alanlarda gelişebileceğine inandıklarını söyledi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, Avrupa’daki ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğini, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasında kilit bir geçiş güzergahı olduğunu belirtti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki işbirliğinin bu sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou: Türkiye Önemli Bir Güç

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou da Yunan-Türk ekonomik ilişkilerini geliştirmenin önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu belirten Efraimoglou, Türkiye’nin çekici bir yatırım ülkesi haline geldiğini söyledi.

Efraimoglou, ekonomilerin rekabetten ziyade birbirlerini destekleyerek daha fazla gelişebileceğine inandıklarını belirtti. Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırımlar konusunda önemli adımlar attığını da sözlerine ekledi.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Brent petrolün varili 63,02 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 63,02 dolardan işlem görüyor