Ev kadınlarına sosyal güvence ve emeklilik hakkı geliyor: Yeni projenin detayları paylaşıldı!

Evinizde Çalışan Kadınlar İçin Emeklilik Hakkı Geliyor!

Aile yılı kapsamında hayata geçirilen yeni proje ile ev kadınlarının sosyal güvence kapsamına alınarak emeklilik hakları elde etmeleri hedefleniyor. Bu önemli adım, Aile Koruma Kalkanı paketi çerçevesinde şekilleniyor.

Kimler Yararlanabilecek?

Proje, 18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan tüm ev kadınları için geçerli olacak. Ayrıca, daha önce sigortalı bir işte çalışmış olma şartı da aranmayacak.

Devlet Desteği ile Kolaylaşacak

Bu projede dikkat çeken bir diğer nokta ise devletin sunacağı mali destek. Ev kadınlarının ödeyecekleri primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu destek, 15 yıllık bir süreçte, günümüz asgari ücreti baz alındığında yaklaşık 500 bin TL’lik bir devlet katkısını ifade ediyor.

Düzenli Prim Ödemeleri

Başvuru yapacak olan ev kadınları, isteğe bağlı sigorta sistemi üzerinden kayıt olacak ve BAĞ-KUR kapsamına dahil olacak. Kadınlar, kendi işlerini yapan bireyler gibi düzenli olarak prim ödemelerini gerçekleştirebilecekler. Ödemeler, online olarak da gerçekleştirilebilecek.

Çocuk Sahibi Kadınlara Özel Avantajlar

Proje kapsamında, çocuk sahibi kadınlara yıpranma payı ve erken emeklilik avantajı sağlanması planlanıyor. Bu uygulama özellikle annelere yönelik destek sağlayacak.

Halihazırda hazırlık aşamasında olan bu proje, hayata geçirildiğinde ev kadınları için büyük bir fırsat olacak. Önümüzdeki günlerde detayları netlik kazanacak olan bu sistem, ev kadınlarına hem sosyal güvence hem de devlet destekli emeklilik hakkı sunacak. Büyük bir adım atılmış olacak.

Related Posts

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.