TÜSİAD Başkanı Orhan Turan kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Orhan Turan kariyeri ve biyografisi!

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan Kimdir?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’un hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Arif Aras, ‘Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlarından yargılandıkları davanın ilk duruşması için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Orhan Turan Kaç Yaşında ve Ne İş Yapıyor?

Yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım firması ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 1981’de Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ayrıca Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır. Orhan Turan aynı zamanda çeşitli üniversitelerde lisansüstü seviyede dersler vermiştir.

2008 yılında Milliyet Gazetesi, CNNTürk ve Ernst & Young işbirliğiyle düzenlenen “Yılın Girişimcisi” yarışmasında ödül alan Turan, Türkiye’yi Monte Carlo’da temsil etmiştir.

Sivil toplum örgütlerinde aktif görev alan Turan, Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kuruluşunda rol almış ve İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin başkanlığını yapmıştır. Ayrıca TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır.

18 yıldır TÜSİAD üyesi olan Turan, 2022 yılında TÜSİAD Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve bir çocuk babası olan Turan, İngilizce bilmektedir.

Orhan Turan, 2024 yılı Genel Kurul toplantısına kadar TÜSİAD Başkanlığı görevini sürdürecektir.

Related Posts

Yazılı sınavların örnek soru kitapçıkları yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca ortaokul ve liselerde yapılacak 2’nci dönem 2’nci yazılı sınavlarına ilişkin örnek soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde hazırlanarak soruların çözüm videolarıyla birlikte öğrencilerin erişimine açıldı.

Av. Sancaktar Devlet Özkul’un ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Suçları’ simli Kitabının 2. Baskısı Çıktı 

Av. Sancaktar Devlet Özkul ve Hakim Eshat Özkul’un kaleme aldığı ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Suçları’ isimli kitabının ikinci baskısı raflarda yerini aldı. 

TÜRKŞEKER kura çekim tarihi belli oldu mu? Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak?

Türkşeker kura çekim tarihi, işçi alımı kapsamında başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar tarafından sorgulanıyor. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker), çeşitli illerde 1685 daimi işçi alımı gerçekleştirecek. Alımlar kapsamında başvuru işlemleri de 14-18 Nisan tarihleri arasında alındı. Ayrıca adayların belirlenen 29 Nisan – 6 Mayıs 2025 tarihleri arasında iş başvurusunda bulundukları Fabrika Müdürlüklerine iş başvurusunda bulundukları Fabrika Müdürlüklerine istenen belgelerin teslim edilmesi gerektiği ifade edilmişti. Diğer taraftan Ankara, Eskişehir, Malatya, Kastamonu, Ağrı, Burdur, Elazığ, Kars ve Yozgat işçilerin istihdam edileceği iller arasında yer alıyor. Peki TÜRKŞEKER kura çekim tarihi belli oldu mu? Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte konu hakkında bilgiler…

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

Beyoğlu’nda “Kültür Sanat Buluşması” | Belediye Başkanı Güney: Gelin Beyoğlu Kültür ve Sanat Platformu’nu hayata geçirelim

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.